Gjafars nya sadel! :D

Jag beställde för någon månad sen en Hidalgo Venice II Special Island här ifrån: http://www.hastaffaren.se/sv/till-hasten/sadlar/sadlar/bomlosafullflexibla-sadlar/hidalgo-bomfria-sadlar/hidalgo-venice-ii-special.html och nu har den kommit! :D
Trots att dom hade mycket att göra och det kunde ha tagit upp till 12 veckor för sadeln att komma så tog det bara 5 veckor!

Tyvärr har jag inte kunnat provrida i den ännu pga att det regnat dom dagar jag har tid att rida (tisdag och fredag) men i helgen ska det iaf bli fint väder så då ska Izzan(!) testa den! Jag får vänta till tisdag i nästa vecka -.-

Så här blev den (mocka i sits och på knästöd! Brun! Både mockan och lädret är mörkare i verkligheten. Jag valde mörkbrunt läder och mörkbrun mocka):


När man klämmer på den/tar i den så känns sitsen (och knästöden o bossorna) otroligt mjuk och skön! Den ser MYCKET hårdare ut än vad den är (men har inte ridit i den än så kan inte vara säker på hur mjuk den känns för rumpan)! :)


Den främre stroppens läge hade dom kunnat göra lite bättre tycker jag men iom att jag specialbeställde med korta stroppar så har dom säkert löst det på bästa sätt (jag har satt dit dom svarta sadelgjordsskydden för det följde inte med några pga att det egentligen ska vara långa stroppar på denna sadeln, och då kommer den främre stroppen ut nere under knästödet) :)


Knästöden är lagom stora men funderar på om jag måste plocka bort dom pga den främre stroppen... Vi får se!


Här är stigläderfästet. Det är är rörligt och är fäst i en metallgrej och metallgrejen är oxå fäst i nåt hårt (metall??). Det betyder troligen bättre avlastning när man rider lätt, men hur bomlös blir den då?? Klämmer den inte hästen som en sadel med trasig bom gör?? Vi får se! Sticker Gjafar så klämmer den troligen :p


Bossorna är flyttbara :)
Gillar Hidalgo-märket! :)

Ska in och skaffa mjuka stigläder i helgen och sen ska jag ut i skogen och repa sadeln! o.O

----------------------------------------------------------------------

Uppdatering 11/3 :)

Har nu ridit i sadeln 2 gånger och den ligger perfekt på Gjafar! Hoppas han älskar den lika mycket som jag (svårt att känna då jag har raspat hovarna lite mycket på honom för tillfället, men jag har beställt ett par tofflor till honom)!

Han har inte stuckit med sadeln än men när vi travar så har han huvudet lite för högt och så kan han hoppa till lite extra när det blåser (och det har aldrig varit några problem förut. Kanske han bara måste vänja sig vid att den är så mjuk; han gillar stenhårda sadlar med nålsmal ryggkanal och denna har en bred kanal som passar hans ryggrad perfekt och är dessutom mjuk :p).

Den främre stroppen som jag oroade mig lite över sitter inte ett dugg fel och knästödet är inte alls ivägen. När man satt fast sadelgjorden så korsas inte stropparna det minsta :)

Här är några ärliga konstateranden om sadeln (allt annat är oxå ärligt men ändå xD);

Denna sadel är inget för dom som vill ha gott om plats!
Siten känns liten (17'' men känns som 16-16,5'') och man får inget/väldigt lite stöd bakom rumpan.
Knästöden är långt bak (pga raka kåpor= upplevs rakare än dom ser ut) och man får en bra sits för centrerad ridning men man får passa sig så man inte ramlar framåt!
Har man dåligt knäslut så är knästöden inte tillräckligt stora, men det kanske blir bättre när sadeln är insutten ^^

Min pojk har ganska liten manke men det ser ut som att det skulle kunna få plats en normal manke oxå :)
Ryggkanalen går att göra hur bred/smal som helst iom dom flyttbara panelerna (dock måste man ha bra ögonmått för att placera paneler har jag märkt! Se bilden på panelernas baksida; den vänstra är en liten aning fel, vilket knappt syntes IRL men nu har jag flyttat på den så nu är det helt perfekt! Måtte dom aldrig lossna! o.O).
Stropparna är dubbelsydda i läder och inget trist nylon som fnasar upp sig efter en användning! :D

Färgen på denna sadeln är helt perfekt mot min pojk (ska fixa bild!!!)! :)

-----------------------------------------------------------------------

Uppdatering 25/7-15

Nu är sadeln insutten på riktigt och jag & Gjafar älskar den fortfarande! :D
Jag får bra stöd av den vid knäna nu och bakvalvet känns inte lika lågt. Panelerna sitter där dom ska och jag känner mig trygg med sadeln eftersom den ligger där man lagt den, även om hästen är tjock.
Samtidigt får jag ändå all frihet jag behöver utan att glappa runt (kan vrida mig bakåt och titta på Izzan utan att bakvalvet tar i :p).
Ena sadelgjordsstroppen har blivit ett litet märke i efter sadelgjorden, men det verkar inte bli större iaf :)

Jag har precis gjort ett par nya (bruna!) sadelgjordsskydd (ska fixa bild) som blev helt perfekta (ja, med lite slint-märken efter kantskäraren och svart narvsvärta överallt, trots att det bara skulle vara i kanterna, men dom syns ju ändå inte utan är bara där för att skydda överkåpan från sadelgjordsspännena, och jag är iaf nöjd med dom)! :)

Stiglädren som jag hade köpt har dock töjt sig så dom fick jag byta plats på och då blev det bättre igen (måste börja hoppa upp från andra hållet oxå ibland så att sadeln håller sig rak!).

Vi rider mest i skogen (och det är nästan slöseri på en sån fin sadel!) och den verkar tåla det (kollar fortf inte efter repor, men det finns inget tydligt märke som stör ögonen när man sadlar iaf :p). Mockan i framvalvet har blivit lite dammigare och slits säkert bort först (jag vill hålla där när jag skrittar på lång tygel eftersom det är bekvämt :p). Jag smörjer den bara om den har blivit blöt :p

Är väldigt sugen på att skaffa fler likadana/liknande sadlar! Hidalgo är definitivt ett av mina favoritmärken på sadlar! :D

6 mar 2015

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: mig själv

MÅNADENS ROS går till: Diesel som räddade mig från en flygtur genom att stoppa pojkarna när dom stack när vi red!

Nyhetsbrev

*Frillis är inkörd! :D

*måste skaffa en transport med snedställd ståplats och fronturlastning... Vinden hoppar över bommen om han inte får stå med näsan bak åt höger och rumpan fram mot vänster och Diesel tycker det är läskigt att backa ut...

*russet Veiv är nästan inkörd


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)