Bomlösa sadlar

Bomlösa sadlar jag har testat:

Diddi-dyna
Hemsk. Hal och bred och jag fick inget stöd alls i den trots olika hästar med samma sadel. Kommer inte ihåg om pad krävdes eller inte men jag tror det.

Barefoot cheyenne (eller liknande)
Bred och otymplig. Stor. Pad krävs!

FreeMax EVO/stallion bomlös dressyr syntet/liknande
En fin och faktiskt helt okej sadel enligt mig. Otroligt mjuk och bekväm för ryttaren! Ingen av hästarna har heller klagat (Gjafar klaga dock på ljudet när man trampade den rätt men annars inte). Kul med lite andra färger än svart och brunt ^^
Bör spännas fast hårt då den kan snurra om hästen blir rädd. Bör ses som en barbackapad för att få ut det bästa av sadeln :)
En bra pad krävs!

FreeForm
Hal om den är i läder. Känns bredare än freemax (kanske är hårdare och därmed bättre viktfördelning?). Pad krävs!

MasterBack Icelandic
En helt bomlös sadel med bom-känsla! Sadeln är väldigt bred dom första gångerna man rider i den men man vänjer sig fort! Ingen Special-pad behövs. Panelerna är flyttbara med hjälp av en stark kardborre. Älskar denna sadel! :)
Ev. kan en extra pad behövas om hästen har hög/lång manke...

Hidalgo Venice II Special Island
En bomlös sadel i dressyrmodell. Fästet för stigläderhållaren är i metall och där bomen ska vara är det hårt, men den flexar ngt både på längden och bredden (ungefär lika mycket som MasterBack gör, dvs inte så mycket men tillräckligt för att passa alla hästar). Sitsen och bossorna är otroligt mjuka! Bossorna/panelerna är flyttbara med hjälp av en stark kardborre. Ingen pad behövs om panelerna är längre än 40cm. Denna sadeln är bäst hittills enligt mig :)
 

Pad till bomlösa/''barbackasadlar'' (t.ex freemax)

Börjes billiga pad
Faktiskt en okej pad till det priset (kostar under 200kr)! o.O
Mjuk och skön men något hårdare originalinlägg än HAF-paden har (dock är dom inte alls hårda :p). Har kardborre så man kan byta inlägg om man vill/behöver. Lite smal och dålig kardborre dock... Paden är inte hal. Blir perfekt om man lägger i dubbla bitar av pilatesmadrass istället för originalinläggen! :p
Lite dålig ryggkanal (men blir bra med dubbla pilatesinlägg om man får till bitarna).
Det finns gel-inlägg till freemax-paden som man säkert kan testa i denna pad :)

HAF-pad (gamla modellen?)
En onödigt dyr pad för att vara så dålig.
Alldeles för mjuk och väldigt hal ovanpå!
Det första jag fick göra var att lägga i bitar av liggunderlag i paden närmast hästen och då blev den okej enligt Lukka men gled fortf. Köpte då en anti-glid pad. Då blev den äntligen bra! Finns inga fästen att sätta fast paden i sadeln med. Kardborre finns så inläggen kan bytas ut.
Dålig ryggkanal!

Hööks pad
Denna pad tycker jag känns för hård, stel och oformbar. Den avlastar säkert bra men tycker inte direkt att den har någon klok ryggkanal. Vet inte om inläggen är utbytbara eller inte.

 

En westernpad med ryggkanal hade troligen varit tio gånger bättre än någon av dessa (fast Börjes billiga pad blev perfekt med inlägg av pilatesmatta! Får dock kolla inläggen ibland så dom inte har sjunkit ihop)...

12 sep 2014

Comments powered by Disqus

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: arbetslöshet

MÅNADENS ROS går till: Diesel

Nyhetsbrev

*Passen till småtjejerna dröjer... Mycket krångel med vad som ska skickas vart för Rinas del. För Frillis måste vi avvakta och få svar om varför just Hildifríð inte blir godkänt. Hildifríður blev det men det är inte lika fint...

*Diesel var nöjd med sitt beris supersoft-bett :) Har köpt en ny däckel till henne oxå som vi inte hunnit testa än.

*Måste köpa fler bett... -.- Novabettet var 1cm för litet. Happy mouth bettet var jag inte heller nöjd med. För tjockt och för små ringar. Ska köpa ett större nova och ett beris soft med gigantiska ringar. Sen tror jag alla blir nöjda ;)

*Har skaffat en rockard så äntligen kan vi köra Diesel. Hon blev överlycklig när hon såg vagnen :)


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)