Vindmáni


brun minimal konstantskimmel valack med månformad stjärn född 27 maj 2013
Förväntad mkh: 140-145cm
Vindmáni är 5-gångare

Namnet har jag satt ihop själv av namnen Vindur och Máni.
Vindur betyder vind, blåst och kan syfta på att vinden har blåst bort färg (oftast på silversvarta/vindótt hästar). Det var väldigt blåsigt när han föddes och dessutom är han troligen minimal konstantskimmel så ibland ser det ut lite som om vinden faktiskt har blåst bort lite färg bakom hans öron och på hans rumpa! :p
Máni betyder måne och syftar på hans fina halvmåne i pannan :)

Kallelsenamn; Vinden, tokkis-Vind (tjockis), minVind.

Vinden är Lukkas andra föl. Han var beräknad till den 23 maj 2013 men stannade i magen i 4 dagar extra :)
Jag fick hjälpa Lukka när Vinden skulle födas eftersom hon hade svårt att få ut honom själv (han hade rejäla bogar redan då!).

Vindmánis färg på utrustning; mörkblå/blå


Vinden ser ut att ha en riktigt bra skritt, en okej trav med låga lyft. Galoppen är snabb för det mesta, men kan också vara väldigt samlad. Tölta kan han när han känner för det, men han kanske har glömt bort hur man gör tills det är dags för inridning eftersom han föredrar traven :)

Kroppsmässigt har han långa ben, raka ben. Bra överlinje (men lite bred hals får han nog tillslut/lågt ansatt). Rejäl kropp men inte grov (lite takformad över ryggen fortfarande). Han blir stor!


Vinden kommer gärna fram i hagen och gosar länge och vill ha kramar och mys.
Han är duktig på att ledas från båda håll, han står stilla när han är uppbunden. Han kan lyfta hovarna utan problem (men är lite trög på själva lyftandet och kan vara lite tung ibland, som mamma-Lukka) och är väldigt lättlastad :)

Vindmani skulle lätt kunna ta över om man inte har ett tydligt ledarskap men han hur snäll som helst och vet att när jag är i hagen så är det är jag som bestämmer :p

/dsc-1910-lek-ljos.jpgVinden & Ljósi :)

Hittills har han visat att man kan lita på honom i pressade situationer (t.ex när stallet var fullt av nya hästar och veterinären skulle titta på hans ben och det sprang ungar runt benen på honom!), men han har oxå visat att vid lugnare situationer (t.ex om man ska mocka när han står inne) så kan han sura och försöka flytta på en (till hans försvar så hade han boxvila och var väldigt uttråkad mot slutet)!

Vinden har fått superbra hovar och en rejäl manke från sin far. Han är lika cool och lättlärd som mamma-Lukka (när man ska lära dom något nytt som t.ex körning så är det i princip bara att t.ex hänga på en vagn och leda dom några steg. Sen är dom inkörda :p).

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: hovar med konstig form

MÅNADENS ROS går till: Diesel

Nyhetsbrev

*patellaupphakningarna verkar ha gått över (typ iaf) :)

*har äntligen fått ett jobb!


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)