Softbit vs. Happy Mouth

Nu har jag köpt ett bett till Gjafar men jag är inte riktigt nöjd med det...

För det första vill jag ha ett Happy Mouth och inte ett Softbit...

 

Tyvärr fanns det inget happy mouth bett så då köpte jag ett rakt softbit istället för happy mouth. Lite sak samma kan man tycka (för dom ser så gott som likadana ut) men icke!

 

Jag valde mellan ett för tjockt men lite böjligt bett med bubblor och lösa ringar ELLER ett lagom smalt rakt bett med fasta ringar, helt oböjbart eftersom det inte hade en wire i mitten utan en fast stång som kärna.

Det jag ville ha var ett rakt, lagom tjockt bett som var lite böjligt vid tygeltag så det känns smidigare än ett stelt rakt bett när man ska jobba på volt. Jag ville helst ha lösa ringar och tjockleken ca 12-15mm.

Det blev det tjocka...

 

Gjafar tyckte det var lite konstigt att ha det i munnen (troligen tjockleken) och tuggade lite på det (dock vande han sig otroligt fort vid plastbettet! Han brukar bli lite orolig när jag byter bett, speciellt när det är metallbett men med detta varade oron bara ETT enda steg istället för 20).

Efter ridturen fick jag snickra till det lite där han hade tuggat det vasst. Plasten är MYCKET mjukare (ohållbarare) än på mitt gamla happy mouth-bett (som jag tråkigt nog sålde...) och det gick att skära i det utan att behöva anstränga sig (happy mouth-bettet tog det ett tag innan man kunde få mjukt igen om hästen tuggat det vasst, men å andra sidan blev det ju inte vasst lika fort som softbit-bettet heller...)! o.O

Så nu vet jag inte om jag ska försöka snickra till detta till en bättre/smalare form eller om jag ska köpa det fasta plastbettet oxå eller om jag ska vänta och hoppas på att hitta ett smalt böjbart Happy Mouth-bett igen...

Kanske ska testa detta tjocka Softbit på Dis oxå innan jag försöker snickra till det...

22 dec 2015

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: mig...

MÅNADENS ROS går till: mig ;)

Nyhetsbrev

*patellaupphakningarna verkar ha gått över (typ iaf) :)

*har äntligen fått ett jobb!


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)