Tiggande häst någon?

Jag blir galen på folk som lär sina hästar att tigga! >.<

Satt och letade hingst till Diesel, som vanligt, och såg en som jag skulle kunna tänka mig att fråga om och kanske t.o.m skicka upp henne till fastlandet till ifall han nu var tillräckligt nära.

Sen såg jag en film på hur han är när han tränas... o.O

*Ridning några varv per gångart och sen skulle han stanna. Säkert jättebra då han precis var inriden eller hur det nu var. Han såg lite stressad ut och ville egt inte alls stå stilla men han gjorde det i ca 5 sekunder innan han bet efter ryttarens ben och fick gå framåt igen. Den ovanan är svår att få bort, men det går!

*Longering 1 varv och sen skulle han stanna och fick då en godisbit. Likadant åt andra hållet.
Viss okej. Hästen var duktig men oftast räcker det med en glad röst på rätt ställe för att den ska förstå att det var rätt.
Budskapet som godisbiten gav var fördröjd så det blev mer en koppling till att han var jätteduktig på att tigga godis...

*Longering i trav 1 varv och sen stannade han själv och gick in och nafsade efter ägarens händer, HELA TIDEN! Likadant åt andra hållet! >.<
Ägaren sa inte ifrån på skarpen när han tiggde utan hon försökte mest be honom att gå några varv till innan godisen. Hästen brydde sig inte om det utan var fullt koncentrerad på att leta efter godis som ägaren kanske hade i sina händer trots allt. Man såg att det var jobbigt (där skulle han ha behövt en rejäl smäll faktiskt! Och ägaren oxå! :p).
Tillslut lyckades ägaren få honom att springa ett varv till (med grimskaftet i munnen) och stannade honom och gav en fördröjd belöning till i form av en godis.
Så ja, ett stort grattis! Du fick en häst som är jätteduktig på att tigga! :D

Där tröttnade jag på filmen och valde bort hingsten. Synd för han var fin...

23 feb 2016

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: mig själv

MÅNADENS ROS går till: Diesel som räddade mig från en flygtur genom att stoppa pojkarna när dom stack när vi red!

Nyhetsbrev

*Frillis är inkörd! :D

*måste skaffa en transport med snedställd ståplats och fronturlastning... Vinden hoppar över bommen om han inte får stå med näsan bak åt höger och rumpan fram mot vänster och Diesel tycker det är läskigt att backa ut...

*russet Veiv är nästan inkörd


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)