Funderingar...

Gjafar är 7 år. Grundriden. Gjafar är min allra bästa häst. Min andra hälft, och jag tror han känner samma sak om mig... Jag känner att han har för lite att göra hos mig bara. Är det snällare mot honom att sälja eller behålla? :(

Vinden 4 år. Inkörning påbörjad. Ska bli inkörd i sommar. Ska sittas in i vinter. Kommer troligen va kvar hos mig men jag vet inte. Tycker han är så tråkig mot dom andra hästarna i hagen. Hingst liksom. Vaktar och töntar sig. Denna häst har oxå för lite att göra. Han och Gjafar går superbra ihop i hagen...

Lukka 21 år. Ska snart sättas igång efter sin sista fölning. Hon kommer promenadridas tills hon inte vill längre. Kommer vara hos mig tills hon dör.

Diesel 14 år. Ska snart få sitt första föl. Diesel ska få ett föl till (renrasigt) men inte riktigt än. Hon kommer promenadridas tills hon inte vill längre. Kommer vara hos mig tills hon dör.

Hildifríð 0 år. Hanteras lagom mycket. Ska kanske visas och kommer få 2-3 föl i sitt liv. Kommer vara kvar hos mig!

Diesels föl 0 år. Kommer hanteras lagom mycket. Kommer bli hobbyhäst mot dressyr och bli väldigt fin. Kommer vara kvar hos mig!

 

Nu till ett större problem. Jag känner ett stort sug mot att byta inriktning. Jag vill inte hålla på med islandshästar längre, men jag vill inte göra mig av med dom jag har.

Islandshästar finns i tusental och är överskattade. Jag vill avla, men det är inte bra att avla på islandshästar längre eftersom det finns fler än vad som behövs.

Nä, jag vill rädda några andra raser.

 

Nordsvensken

Jag vill plöja åkrar och slå hö. Jag vill starta fler egna rastävlingar för att få upp ögonen för denna härliga ras! Ridskola för vuxna.

 

Gotlandsrusset

Jag vill köra par, precision. Visa upp denna härliga mångsidiga lilla ras! Ridskola.

 

Basjkirhästen

Jag vill ha turridning för allergiker på Gotland. Visa att denna härliga gångartshäst har minst lika mycket att erbjuda som islandshästen har. Ridskola för allergiker...

 

Men för att starta upp en ridskola så behövs det en egen gård. Ska det vara allergivänligt så måste jag ha 2 gårdar (en med nordisar, russ och mina hobbyhästar och en med bara basjkirer).

Jag tänker lösdrift (ev utestall) och ridning på ridbana, ej ridhus.

5 jun 2017

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: mig själv

MÅNADENS ROS går till: Diesel som räddade mig från en flygtur genom att stoppa pojkarna när dom stack när vi red!

Nyhetsbrev

*Frillis är inkörd! :D

*måste skaffa en transport med snedställd ståplats och fronturlastning... Vinden hoppar över bommen om han inte får stå med näsan bak åt höger och rumpan fram mot vänster och Diesel tycker det är läskigt att backa ut...

*russet Veiv är nästan inkörd


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)