Diesel


Diesel är ett rödbrunt sto med en liten halvmåne i pannan. Hon är född 13 maj 2003.
Mkh: 151cm (enligt måttband).
Diesel är 4-gångare med nästan otränad galopp (pga mitt ointresse för att galoppera. Vi har börjat smått).
Hennes bästa gångarter är skritten (lugn och gungande), traven (väldigt reglerbar) och tölten (riktigt mjuk och fin när hon börjar tölta självmant för att komma ikapp Lukka)! Hon har även en trevlig galopp om man rider på volt :)

Kallelsenamn; Disen, tokkis-Dis (tjockis), Dis, Diesel, Diselis :p

Diesel kom till oss 12-08-2012
Hon är Izabells häst.

Diesel blir alltid glad när det är henne man ska hämta i hagen, även om hon kan låtsas som att hon inte bryr sig.
Vid ridning är hon lugn och snäll men oxå pigg och töltar gärna. Hon blir stark och spänd om man håller för hårt i henne så då är det bättre att släppa efter lite på tygeln.
Hon går bra både först och sist men KAN bli lite tävlingsinriktad om hon går sist när det var längesen hon fick springa fort och hon KAN oxå bli lite för pigg om hon går först. Om det går för långsamt och man håller lite i tygeln så drar hon i bettet.
På ridbana gillar hon att få tänka ut själv vad det är man menar. Hon var med mig på en kurs i centrerad ridning och älskade det! :)
Diesel vill bli riden med mjuka händer!

Diesel älskar att springa fort och ju mer hon får springa desto mer vill hon springa och kan då bli het/spänd.


Diesel kan gå fint i form i skritt, trav och tölt men det är inget vi jobbar med utan vi rider mest för kul. Vi har galopperat i korall och där kan hon det på kommando. Vi provade även att galoppera på en stor volt på ''ridbanan'' och hon fattade galoppen på andra försöket! :D
Hon kan skänkelvikning ganska bra men blir bara bättre och bättre :)
Vi har även provat på passage! Varken jag eller Dis visste hur man skulle göra men vi försökte och Dis gjorde iaf nånting! :)

Diesels utrustning;
Färg på utrustning: mörkgrön
Sadel: Dis har en Masterback Icelandic. Den ligger inte perfekt eftersom hon har så lång och hög manke. Hon har en australisk stocksadel oxå som inte heller ligger perfekt, men hon gillar den.
Träns: ett begagnat mörkbrunt ihop-plockat träns med fläta på nosgrimman och pannbandet. Hon har även fått ett mörkbrunt H. Dabbs Cobra träns med Lippo-tyglar :)
Bett: Ponnyhack, rak grodstång eller 3delat :) Helst inte fullcheek ^^
Hovskydd: helst samma sak på alla hovar om hon får välja, men funkar även bra utan när det är lite mjukare i marken. Har Cavallo Trek Slim (strl 2) fram och Easyboot New Trail (strl 3) bak.

Vid brunster, när det är mycket flugor eller när hon inte blivit riden på ett tag så kan hon vara ganska knäpp i hagen (vägra komma, vägra klappar, halvt springa över en, kicka lite i luften efter en och såna saker), men för det mesta är hon väldigt snäll och lätthanterad :)
Hon kan sparka om man går för nära hennes rumpa när hon rids eller när hon koncentrerar sig på något annat.

Diesel är jätteduktig med nya hästar. Hon hälsar väldigt försiktigt på dom och om det är något hon inte gillar så visar hon försiktigt vad hon vill. Funkar det inte så visar hon det tydligare men ändå försiktigt :)


Diesel och Rina (2017) :)

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: mig...

MÅNADENS ROS går till: mig ;)

Nyhetsbrev

*patellaupphakningarna verkar ha gått över (typ iaf) :)

*har äntligen fått ett jobb!


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)