Att bygga en stol...

Jag tänker bygga om min datastol...

Jag har en sadel med lite udda färg som jag tror har trasig bom. Jag gillar färgen eftersom den är så annorlunda så jag vill egentligen inte slänga den på tippen. Därför tänkte jag att man kanske kan göra om den till en stol eller en pall :)

Eftersom jag alltid kutar med ryggen och får ont när jag sitter på min datastol (som dessutom är helt snedsutten) så kanske jag kan göra om den lite :)

Jag behöver egentligen sitta som man gör när man rider; dvs rak i ryggen/med lite svank. Datastolar verkar motverka det...

Frågan är bara hur jag ska göra den...
...och hur gör jag med pinnen som man höjer och sänker stolen med?? Ska den peta ut bakom sadeln eller framför sadeln (fast framför skulle nog se lite sjukt ut xD lättare att komma åt dock...)?

Ska man ta bort bossorna? Ska man lägga till fjädrar/fjädring?


Sadeln hamnade väldigt mycket i bakvikt pga att stolsbenet (eller vad jag nu ska kalla det) är jämnbrett och inte smalare framtill.


Hade velat ha ner framvalvet ca 10cm eller nåt så hade det nog blivit bra...


Baktill behöver den höjas lite... Fast det blir nog mer på mitten eftersom stolsbenet är lite för kort.

I övrigt är den rätt skön. Lite hård kanske men inget jag inte kan leva med (och jag kan ju lägga på en rumpvärmare om jag vill :p). Den känns bra mycket rakare än min gamla sits iaf och sätter man sig tillräckligt långt bak så sitter man helt okej, men ska nog höja den baktill ändå på nåt sätt (jag har inte skruvat fast den än utan den ligger bara löst uppe på men den går att sitta på :p).

6 mar 2015

Välkommen

Välkommen till www.langumetolthastar.n.nu

Ett försök till en slags BLOGG :p

MÅNADENS TISTEL går till: mig själv

MÅNADENS ROS går till: Diesel som räddade mig från en flygtur genom att stoppa pojkarna när dom stack när vi red!

Nyhetsbrev

*Frillis är inkörd! :D

*måste skaffa en transport med snedställd ståplats och fronturlastning... Vinden hoppar över bommen om han inte får stå med näsan bak åt höger och rumpan fram mot vänster och Diesel tycker det är läskigt att backa ut...

*russet Veiv är nästan inkörd


(Lämna tom)

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)